SYYSPATA VÖNERILLÄ


Kaikki reseptit

SYYSPATA VÖNERILLÄ

Mikä voisikaan olla parempaa sateisena syyspäivänä kuin lämmin, mehevä ja suussasalava pata?
Näin syntyy erittäin herkullinen ja proteiinirikas vöneröity pata.

aktiivista 30min, passiivista 2,5h 6 annosta

AINESOSAT

  • Vöner viipaleet
  • 6 perunaa
  • 200g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 iso porkkana
  • maustepippuria
  • suolaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 6dl kasvislientä

VALMISTUSOHJE

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori porkkana ja leikkaa se viipaleiksi. Kuori ja paloittele perunat.
  2. Pese ja halkaise kantarellit. Paista paksupohjaisessa kattilassa. Lisää Vöner -viipaleet ja maustepippuri. Paista pari minuuttia.
  3. Lisää kasvikset ja paista hetki. Lisää kasvisliemi, suola ja laakerinlehdet.
  4. Kypsennä pataa 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 2 1/2 tuntia.