SYYSPATA VÖNERILLÄ
Mikä voisikaan olla parempaa sateisena syyspäivänä kuin lämmin, mehevä ja suussasalava pata?
Näin syntyy erittäin herkullinen ja proteiinirikas vöneröity pata.
aktiivista 30min, passiivista 2,5h
6 annosta
AINESOSAT
- Vöner viipaleet
- 6 perunaa
- 200g kantarelleja
- 1 sipuli
- 1 iso porkkana
- maustepippuria
- suolaa
- 4 laakerinlehteä
- 6dl kasvislientä
VALMISTUSOHJE
- Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori porkkana ja leikkaa se viipaleiksi. Kuori ja paloittele perunat.
- Pese ja halkaise kantarellit. Paista paksupohjaisessa kattilassa. Lisää Vöner -viipaleet ja maustepippuri. Paista pari minuuttia.
- Lisää kasvikset ja paista hetki. Lisää kasvisliemi, suola ja laakerinlehdet.
- Kypsennä pataa 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 2 1/2 tuntia.