VÖNERLASAGNE
Parasta lasagnea ikinä — Vöneristä tekee ruoan kuin ruoan!
Yksinkertainen ja nopea valmistaa, ja mikä tärkeintä, erittäin herkullinen lasagne Vönerillä.
1h
AINESOSAT
Lasagne
- Vöner viipaleet 400g
- lasagnelevyjä
- Kaurajuoma 6dl
- Vegaanista mozzarella raastettuna 200g
- Margariinia 100g
- Vehnäjauhoja 2rkl
Pestolle
- Oliiviöljy 1dl
- Basilikaa nippu
- Suolapähkinöitä 2 kourallista
- Sitruunamehu 1tl
- Suolaa ja pippuria
- valkosipuli 2 kynttä
VALMISTUSOHJE
- Paista Vöner hetki öljyssä.
- Valmista valkokastike. Sulata margariini ja lisää vehnäjauhot. Sekoita ja paista hetki. Lisää kauramaito ja 100g mozzarellaa. Keittele kastike paksuksi.
- Levitä voideltuun vuokaan kerros Vöneriä, peitä vierekkäin asetuilla lasagnelevyillä ja kaada päälle kerros valkokastiketta. Tee vuokaan näin 3-4 samanlaista kerrosta.
- Kaada päällimäiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja ripottele päälle loput mozzarellasta. Kypsennä lasagnea 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 50 min. (Vinkki) Laita uuni gratinointivastukselle viimeisemmät 10min.
- Valmista pesto soseuttamalla sauvasekoittimella peston ainekset. Lisää tarvittaessa mausteita.