VÖNERKINKKU JA SAVUPORKKANAT
Vönerjoulukinkku on helppo ja herkullinen vegaaninen valinta joulupöytään. Kuorruta pinta makean tulisella sinapilla ja tarjoa savuporkkanoiden kanssa.
yli 60min
6
AINESOSAT
Vöner-varras
- Vöner-varras 1pkt
- Pirkka leivontamargariinia sulatettuna 1/4dl
- Pirkka Parhaat mango-habanerosinappia 1/2dl
- Pirkka korppujauhoja 1dl
Savuporkkanat
- Pirkka porkkanoita 2kg
- Rypsiöljyä 4rkl
- Suolaa 1½tl
- Mustapippuria ripaus
- nestemäistä savuaromia 4tl
- omenaviinietikkaa 2tl
Hummuskastike
- Pirkka Parhaat original hummusta 1prk (190g)
- sitruunanmehua n. ½rkl
- vettä n. ½dl
VALMISTUSOHJE
- Nosta Vöner-varras leivinpaperin ja folion päälle (folioarkki alimmaksi). Sivele pintaan kauttaltaan leivontamargariinia ja kääri leivinpaperin ja folion kanssa pakettiin.
- Paista varrasta kääreessään uunivuoassa 200-asteisessa uunissa 1 tunti, käännä paketti kerran paistamisen aikana.
- Nosta varras pois paketista. Sivele varras sinapilla ja ripottele pintaan korppujauhoja.
- Kuorruta vielä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Pyörittele porkkanat öljyssä (2 rkl), suolassa sekä mustapippurissa ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat saaneet hieman väriä. Käännä porkkanoita lastalla paistamisen puolivälissä.
- Sekoita savuaromi, etikka ja öljy (2 rkl) keskenään kierrevatkaimella. Sekoita paahdettujen porkkanoiden joukkoon.
- Sekoita hummuskastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa viipaloidun Vönerkinkun sekä savuporkkanoiden kanssa.
- video: https://youtu.be/FURKw2dejHU