VÖNER-HERNEKEITTO
Vöneröimme klassikon - hernekeiton!
Näin syntyy paitsi maukas, myös ravitseva ja proteiinirikas keitto.
1h
AINESOSAT
- Vöner viipaleet
- 6 perunaa
- yön yli liotettuja herneitä
- 2 sipuli
- 1 iso porkkana
- maustepippuria
- suolaa
- 4 laakerinlehteä
- 1l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
VALMISTUSOHJE
- Kuori sipulit ja porkkana. Raasta porkkana karkealla raastimella, silppua sipulit. Kuori ja paloittele perunat.
- Keitä yön yli liotetut herneet 40min. Lisää peruna ja kasviliemikuutiot. Keittele kunnes perunat ovat kypsiä ja herneet pehmeitä.
- Paista öljyssä sipulisilppu ja porkkanaraaste n. 10min miedolla lämmöllä. Survo sauvasekoittimella ja lisää seos hernekeittoon.
- Lisää keiton joukkoon Vöner, maustepippuri, laakerilehti ja mausta tarvittaessa suolalla. Keittele hiljalleen vielä pari minuuttia.