VÖNER-HERNEKEITTO


Kaikki reseptit

VÖNER-HERNEKEITTO

Vöneröimme klassikon - hernekeiton!
Näin syntyy paitsi maukas, myös ravitseva ja proteiinirikas keitto.

1h

AINESOSAT

  • Vöner viipaleet
  • 6 perunaa
  • yön yli liotettuja herneitä
  • 2 sipuli
  • 1 iso porkkana
  • maustepippuria
  • suolaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 1l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota

VALMISTUSOHJE

  1. Kuori sipulit ja porkkana. Raasta porkkana karkealla raastimella, silppua sipulit. Kuori ja paloittele perunat.
  2. Keitä yön yli liotetut herneet 40min. Lisää peruna ja kasviliemikuutiot. Keittele kunnes perunat ovat kypsiä ja herneet pehmeitä.
  3. Paista öljyssä sipulisilppu ja porkkanaraaste n. 10min miedolla lämmöllä. Survo sauvasekoittimella ja lisää seos hernekeittoon.
  4. Lisää keiton joukkoon Vöner, maustepippuri, laakerilehti ja mausta tarvittaessa suolalla. Keittele hiljalleen vielä pari minuuttia.