VÖNERILLÄ TÄYTETYT UUNIPERUNAT
Vönerillä ja kasviksilla täytetyt uuniperunat sopivat niin arkeen kuin juhlapöytäänkin.
1h 30min
4
AINESOSAT
- 900g perunoita
- 200g Vönerviipaletta
- 2rkl kasviöljyä
- 1tl karkeaa merusuolaa
- 115g kasvirasvaa
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 paprika pilkottuna
- suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
- Pese perunat. Pistele ne kauttaaltaan haarukalla ja pane leivinpaperille. Voitele öljyllä ja ripottele merisuolalla. Paista 185 -asteisessa uunissa 1 tunti tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
- Sulata kasvirasva pannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki, lisää paprika ja vöner. Paista matalalla lämmöllä 8-10min.
- Leikkaa perunat pituussuunnassa kahtia. Kaavi sisus kulhoon, jätä kuoret ehjiksi.
- Soseuta perunamassa karkeasti ja sekoita joukkoon Vöner, paprika ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi seos takaisin perunakuoriin.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Kuorruta täytetyt perunat uunissa 10 minuuttia.