VÖNERILLÄ TÄYTETYT UUNIPERUNAT


Kaikki reseptit

VÖNERILLÄ TÄYTETYT UUNIPERUNAT

Vönerillä ja kasviksilla täytetyt uuniperunat sopivat niin arkeen kuin juhlapöytäänkin.

1h 30min 4

AINESOSAT

  • 900g perunoita
  • 200g Vönerviipaletta
  • 2rkl kasviöljyä
  • 1tl karkeaa merusuolaa
  • 115g kasvirasvaa
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 paprika pilkottuna
  • suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

  1. Pese perunat. Pistele ne kauttaaltaan haarukalla ja pane leivinpaperille. Voitele öljyllä ja ripottele merisuolalla. Paista 185 -asteisessa uunissa 1 tunti tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
  2. Sulata kasvirasva pannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki, lisää paprika ja vöner. Paista matalalla lämmöllä 8-10min.
  3. Leikkaa perunat pituussuunnassa kahtia. Kaavi sisus kulhoon, jätä kuoret ehjiksi.
  4. Soseuta perunamassa karkeasti ja sekoita joukkoon Vöner, paprika ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi seos takaisin perunakuoriin.
  5. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Kuorruta täytetyt perunat uunissa 10 minuuttia.