VÖNER JOULURULLA
Vöner on mainio tapa huomioida joulupöydän vegaaniset vieraat helpolla tavalla. Vöner-varras on kilon painoinen valmis rulla, jonka voit kuorruttaa kinkun tapaan sinapilla ja korppujauhoilla.
yli 60min
6-8
AINESOSAT
Vöner-varras
- 1 kg Vöner varras
- 2 tl sinappia
- ½ dl korppujauhoja
- muutama tähtianis
Kastike
- 2 dl vettä
- 1 dl ”kaurakermaa”
- 1 tl vahvaa chilikastiketta tai maun mukaan
- 1 dl punajuurisosetta tai omenasosetta
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 rkl vehnäjauhoja
VALMISTUSOHJE
- Ota Vöner varras pakkauksesta ja sivele pinta sinapilla.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle koristeeksi muutama tähtianis.
- Käytä varrasta 250-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes korppujauhot saavat hieman väriä.
- Valmista sillä välin kastike.Mittaa kattilaan vesi, kaurakerma, chilikastike, punajuuri- tai omenasose, puolikas kasvisliemikuutio ja vehnäjauhot. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Tarkista maku.
- Tarjoa kastike viipaloidun Vöner vartaan kanssa.