VÖNER JOULURULLA


Kaikki reseptit

VÖNER JOULURULLA

Vöner on mainio tapa huomioida joulupöydän vegaaniset vieraat helpolla tavalla. Vöner-varras on kilon painoinen valmis rulla, jonka voit kuorruttaa kinkun tapaan sinapilla ja korppujauhoilla.

yli 60min 6-8

AINESOSAT

Vöner-varras

  • 1 kg Vöner varras
  • 2 tl sinappia
  • ½ dl korppujauhoja
  • muutama tähtianis

Kastike

  • 2 dl vettä
  • 1 dl ”kaurakermaa”
  • 1 tl vahvaa chilikastiketta tai maun mukaan
  • 1 dl punajuurisosetta tai omenasosetta
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 rkl vehnäjauhoja

VALMISTUSOHJE

  1. Ota Vöner varras pakkauksesta ja sivele pinta sinapilla.
  2. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle koristeeksi muutama tähtianis.
  3. Käytä varrasta 250-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes korppujauhot saavat hieman väriä.
  4. Valmista sillä välin kastike.Mittaa kattilaan vesi, kaurakerma, chilikastike, punajuuri- tai omenasose, puolikas kasvisliemikuutio ja vehnäjauhot. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
  5. Tarkista maku.
  6. Tarjoa kastike viipaloidun Vöner vartaan kanssa.