VÖNER-UUNIPERUNAVUOKA
Uuniperunavuoka Vönerillä ja kasviperäisellä tuorejuustolla on maukkaampi versio perinteisistä uuniperunoista. Täyteläinen maku syntyy kaurakermasta, juustosta ja tietenkin Vöneristä.
1h
AINESOSAT
- Vöner viipale original 200g
- Perunaa ½kg
- Kaurakermaa 2dl
- Cheddarin makuinen kasviperäinen levite 100g
- Ranskanperunamauste 1tl
- Suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
- Kuori ja viipaloi perunat. Keitä suolatussa vedessä puolikypsiksi eli noin 10min.
- Paista sillä aikaa Vöner viipaleet pari minuuttia runsaassa öljyssä.
- Ota uunivuoka ja asettele Vöner viipaleet tasaisesti vuoan pohjalle. Lado päälle keitetyt perunat. Mausta pippurilla ja ranskanperunamausteella.
- Kaada päälle kaurakermaa sekä teelusikan kokoisia nokareita cheddarin makuista levitettä.
- Laita uuniin 175 asteeseen 25 minuutiksi. Nosta lopuksi lämpö vielä 7 minuutiksi 225-230 asteeseen, niin että perunoiden pinta ruskistuu.
- Tarjoile heti.