VÖNER-UUNIPERUNAVUOKA


Kaikki reseptit

VÖNER-UUNIPERUNAVUOKA

Uuniperunavuoka Vönerillä ja kasviperäisellä tuorejuustolla on maukkaampi versio perinteisistä uuniperunoista. Täyteläinen maku syntyy kaurakermasta, juustosta ja tietenkin Vöneristä.

1h

AINESOSAT

  • Vöner viipale original 200g
  • Perunaa ½kg
  • Kaurakermaa 2dl
  • Cheddarin makuinen kasviperäinen levite 100g
  • Ranskanperunamauste 1tl
  • Suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Keitä suolatussa vedessä puolikypsiksi eli noin 10min.
  2. Paista sillä aikaa Vöner viipaleet pari minuuttia runsaassa öljyssä.
  3. Ota uunivuoka ja asettele Vöner viipaleet tasaisesti vuoan pohjalle. Lado päälle keitetyt perunat. Mausta pippurilla ja ranskanperunamausteella.
  4. Kaada päälle kaurakermaa sekä teelusikan kokoisia nokareita cheddarin makuista levitettä.
  5. Laita uuniin 175 asteeseen 25 minuutiksi. Nosta lopuksi lämpö vielä 7 minuutiksi 225-230 asteeseen, niin että perunoiden pinta ruskistuu.
  6. Tarjoile heti.