UUNIPERUNA VÖNER-SIENITÄYTTEELLÄ


Kaikki reseptit

UUNIPERUNA VÖNER-SIENITÄYTTEELLÄ

Niin yksinkertaisistakin raaka-aineista kuin peruna ja sienet saa Vönerin avulla loihdittua upean lohturuoan - uuniperuna Vöner-sienitäytteellä.

2h 6

AINESOSAT

Täyte 1

  • Vöner viipale original 200g
  • Herkkusienet tai Kantarellit 200g
  • Sipuli 1 pieni tai ½ iso
  • Valkosipuli 1 kynsi
  • suolaa ja pippuria.

Täyte 2

  • Sinappikurkkusalaatti
  • Kaura Creme Fraiche 6rkl

Peruna

  • 6 isoa uuniperunaa
  • oliiviöljyä 6rkl
  • merisuolaa

Koristeluun

  • Tuoretta tilliä tai ruohosipulia.

VALMISTUSOHJE

  1. Pese perunat harjalla huolellisesti. Kuivaa ja pistele pinta haarukalla. Tee perunoihin kaksi poikittaista viiltoa. Laita pinnalle oljyä ja ripottele hieman merisuolaa.
  2. Vuoraa folioon kukin peruna erikseen. Paista 175 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia.
  3. Viipaloi sienet ja pilko sipulit. Paista pannulla herkkusienet hetki, lisää sipulit ja ruskista pari minuuttia. Lisää Vöner viipaleet ja paista muutaman minuutin välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Ota kypsät perunat uunista ja purista perunat sivuista niin että ne aukeavat viiltojen kohdalta.
  5. Laita perunoiden sisälle ja pinnalle sinappikurkkusalaatti, 1rkl creme fraichea ja Vöner täytettä.
  6. Koristele tuoreilla yrteillä.
  7. Tarjoile perunat kuumina.