UUNIPERUNA VÖNER-SIENITÄYTTEELLÄ
Niin yksinkertaisistakin raaka-aineista kuin peruna ja sienet saa Vönerin avulla loihdittua upean lohturuoan - uuniperuna Vöner-sienitäytteellä.
2h
6
AINESOSAT
Täyte 1
- Vöner viipale original 200g
- Herkkusienet tai Kantarellit 200g
- Sipuli 1 pieni tai ½ iso
- Valkosipuli 1 kynsi
- suolaa ja pippuria.
Täyte 2
- Sinappikurkkusalaatti
- Kaura Creme Fraiche 6rkl
Peruna
- 6 isoa uuniperunaa
- oliiviöljyä 6rkl
- merisuolaa
Koristeluun
- Tuoretta tilliä tai ruohosipulia.
VALMISTUSOHJE
- Pese perunat harjalla huolellisesti. Kuivaa ja pistele pinta haarukalla. Tee perunoihin kaksi poikittaista viiltoa. Laita pinnalle oljyä ja ripottele hieman merisuolaa.
- Vuoraa folioon kukin peruna erikseen. Paista 175 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia.
- Viipaloi sienet ja pilko sipulit. Paista pannulla herkkusienet hetki, lisää sipulit ja ruskista pari minuuttia. Lisää Vöner viipaleet ja paista muutaman minuutin välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota kypsät perunat uunista ja purista perunat sivuista niin että ne aukeavat viiltojen kohdalta.
- Laita perunoiden sisälle ja pinnalle sinappikurkkusalaatti, 1rkl creme fraichea ja Vöner täytettä.
- Koristele tuoreilla yrteillä.
- Tarjoile perunat kuumina.