TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
Kesäkurpitsat ovat nyt parhaimillaan. Yhdistä kaksi upeaa raaka-ainetta, Vöner ja tuore kesäkurpitsa, niin saat aikaiseksi näyttävät ja superherkulliset täytetyt kesäkurpitsat.
60min
8-10
AINESOSAT
- Kesäkurpitsa
- Vöner not kot kot viipale 200g
- Riisi 2dl
- Vesi 4dl
- Porkkana 2kpl tai 3 pientä
- Kasvisjuustoraaste
- Suola ja pippuri
- Paprikajauhe 1tl
- Curry 1tl
VALMISTUSOHJE
- Leikkaa kesäkurpitsat poikittaissuunnassa noin 5cm paksuisiksi kiekoiksi. Kaavi sisus lusikalla, jätä noin 1cm reunus. Ota sisus talteen.
- Leikkaa kurpitsan sisus kuutioiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi ne suikaleiksi.
- Kuumenna paistorasva pannussa ja laita paprikajauhe ja curry. Lisää porkkanasuikaleet ja kurpitsakuutiot. Paista 5 minuuttia.
- Lisää Vöner not kot kot viipaleet sekä riisi.Paista hetki. Lisää sitten vesi.Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n.15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
- Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
- Täytä kesäkurpitsakiekot reilusti Vöner-kasvisseoksella. Ripottele pinnalle kasvisjuustoraaste ja laita uuniin 15 minuutiksi.
- Lisää sitten lämpöä 210 asteeseen ja paista kesäkurpitsat vielä 5-10 minuuttia kunnes juusto on hieman sulanut ja täyte saanut väriä.
- Tarjoile kuumina.