TÄYTETYT KESÄKURPITSAT


Kaikki reseptit

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

Kesäkurpitsat ovat nyt parhaimillaan. Yhdistä kaksi upeaa raaka-ainetta, Vöner ja tuore kesäkurpitsa, niin saat aikaiseksi näyttävät ja superherkulliset täytetyt kesäkurpitsat.

60min 8-10

AINESOSAT

  • Kesäkurpitsa
  • Vöner not kot kot viipale 200g
  • Riisi 2dl
  • Vesi 4dl
  • Porkkana 2kpl tai 3 pientä
  • Kasvisjuustoraaste
  • Suola ja pippuri
  • Paprikajauhe 1tl
  • Curry 1tl

VALMISTUSOHJE

  1. Leikkaa kesäkurpitsat poikittaissuunnassa noin 5cm paksuisiksi kiekoiksi. Kaavi sisus lusikalla, jätä noin 1cm reunus. Ota sisus talteen.
  2. Leikkaa kurpitsan sisus kuutioiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi ne suikaleiksi.
  3. Kuumenna paistorasva pannussa ja laita paprikajauhe ja curry. Lisää porkkanasuikaleet ja kurpitsakuutiot. Paista 5 minuuttia.
  4. Lisää Vöner not kot kot viipaleet sekä riisi.Paista hetki. Lisää sitten vesi.Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n.15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
  5. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
  6. Täytä kesäkurpitsakiekot reilusti Vöner-kasvisseoksella. Ripottele pinnalle kasvisjuustoraaste ja laita uuniin 15 minuutiksi.
  7. Lisää sitten lämpöä 210 asteeseen ja paista kesäkurpitsat vielä 5-10 minuuttia kunnes juusto on hieman sulanut ja täyte saanut väriä.
  8. Tarjoile kuumina.