LÄMMIN SIENI-VÖNERSALAATTI


Kaikki reseptit

LÄMMIN SIENI-VÖNERSALAATTI

Vöneristä valmistuu monenlaista salaattia; tämä lämmin sienisalaatti Vöner -viipaleilla ilahduttaa takuulla sienten ystäviä.

10min 2-3

AINESOSAT

Salaatti

  • 275g salaattisekoitusta (pinaatti, rukola, salaatinlehtiä)
  • 200g Vöner viipaleita
  • 280g herkkutatteja tai herkkusieniä
  • 2rkl oliiviöljyä

Kastike

  • 5rkl oliiviöljyä
  • 1rkl balsamietikkaa
  • 1tl dijonsinappia
  • hyppysellinen sokeria
  • suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

  1. Valmista kastike ensin. Vatkaa pienessä kulhossa kastikkeen ainekset.
  2. Huuhdo salaattisekoitusta haalealla vedellä, valuta ja pane ne isoon salaattikulhoon.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sienet ja kypsennä 5 minuuttia tai kunnes sienet ovat pehmeitä.
  4. Lisää Vöner viipaleet ja paista vielä hetki.
  5. Kaada kastike pannuun ja kumoa pannun sisältö heti salaattikulhoon. Sekoita kunnes salaatinlehdet ovat peittyneet kastikkeeseen. Tarjoile heti.