VÖNER -RISOTTO


Kaikki reseptit

VÖNER -RISOTTO

Loihdimme Vöneristä "gourmet" annoksen risoton. Tämäkään ruokalaji ei ollut poikkeus - Vöner toimii aivan mainiosti hienommissakin ruoissa.

30min 6

AINESOSAT

  • 1pkt Vöner original 200g
  • 3dl risottoa
  • 2dl pakastekasviksia
  • 5 tankoparsaa
  • 100g vegaanista fetaa
  • 5dl puolimakeaa valkoviiniä
  • 4dl kasvislientä
  • 1tl currya
  • 1tl paprikajauhetta
  • pippuri ja suola
  • korianteria koristeluun
  • tarvittaessa 2dl vettä + 1rkl siirappia

VALMISTUSOHJE

  1. Kuumenna kattilassa ½dl öljyä. Lisää mausteet curry ja paprikajauhe sekä pakastekasvikset.
  2. Kun nämä ovat sulaneet hieman, lisää Vöner. Ruskista.
  3. Lisää joukkoon viipaloitu tankoparsa ja risottoriisi. Kuullota hetki.
  4. Lisää viini ja kasvisliemi vähitellen. Sekoita joka parin minuutin välein. Kun neste on imeytynyt, lisää vuorotellen viini ja kasvisliemi vähitellen pienissä erissä sitä mukaan kun neste imeytyy riisiin (n. 20 min).
  5. Lisää valmistuksen lopussa vielä feta. Sekoita huolellisesti niin että feta sulaa.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa 2dl vettä, joka on laimennettu 1rkl siirapilla, mikäli risotosta tulee liian hapanta (tämä riippuu viinistä). Sokeriliuos tasapainottaa hapakkuutta.
  7. Koristele korianterilla. Nauti.