VÖNERPILAHVI
Pilahvin valmistuksessa käytetään yleensä erilaisia lihoja; me sen sijaan loihdimme maukkaan pilahvin Vöneristä. Sitä kannattaakin valmistaa iso kattilallinen, jolloin sitä riittää koko perheelle moneksi päiväksi. Pilahvin valmistukseen kannattaa käyttää valurautapataa tai paksupohjaista isoa kattilaa.
1h
10
AINESOSAT
- Vöner not kot kot 200g
- Vöner original 200g
- Pitkäjyväistä riisiä 4dl
- Sipuli 2
- Porkkana 2
- Valkosipuli 1
- Suolaa
- Kuminaa 1rkl
- Timjamia 1tl
- Korianteria 2rkl
- Mustapippuria
- Sahramia
- Yrttisekoitusta
VALMISTUSOHJE
- Ota paksupohmainen kattila tai valurautapata.
- Pilko sipulit puolirenkaiksi ja ruskista ne öljyssä. Kun sipulit ovat ruskistuneet lisää kattilaan viipaloidut porkkanat. Paista kunnes porkkanat ovat pehmeät.
- Lisää Vöner ja mausteet. Paista hetki.
- Pienennä lämpöä ja lisää Vönerin ja kasvisten päälle raakaa riisiä ja vettä, niin että riisi peittyy.
- Lisää riisin keskelle kokonainen valkosipuli. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää.