VÖNERPILAHVI


Kaikki reseptit

VÖNERPILAHVI

Pilahvin valmistuksessa käytetään yleensä erilaisia lihoja; me sen sijaan loihdimme maukkaan pilahvin Vöneristä. Sitä kannattaakin valmistaa iso kattilallinen, jolloin sitä riittää koko perheelle moneksi päiväksi. Pilahvin valmistukseen kannattaa käyttää valurautapataa tai paksupohjaista isoa kattilaa.

1h 10

AINESOSAT

  • Vöner not kot kot 200g
  • Vöner original 200g
  • Pitkäjyväistä riisiä 4dl
  • Sipuli 2
  • Porkkana 2
  • Valkosipuli 1
  • Suolaa
  • Kuminaa 1rkl
  • Timjamia 1tl
  • Korianteria 2rkl
  • Mustapippuria
  • Sahramia
  • Yrttisekoitusta

VALMISTUSOHJE

  1. Ota paksupohmainen kattila tai valurautapata.
  2. Pilko sipulit puolirenkaiksi ja ruskista ne öljyssä. Kun sipulit ovat ruskistuneet lisää kattilaan viipaloidut porkkanat. Paista kunnes porkkanat ovat pehmeät.
  3. Lisää Vöner ja mausteet. Paista hetki.
  4. Pienennä lämpöä ja lisää Vönerin ja kasvisten päälle raakaa riisiä ja vettä, niin että riisi peittyy.
  5. Lisää riisin keskelle kokonainen valkosipuli. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää.