KAALILAATIKKO VÖNERILLÄ
Perinteinen kaalilaatikko maistuu vielä paremmalta "vöneröitynä". Helppo, nopea ja mieltä lämmittävä lohturuoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.
120min
8-10
AINESOSAT
Kaalilaatikko
- Keräkaali 1kg
- Vöner not kot kot viipaleet 400g
- Sipuli 1 iso tai 2 pientä
- Riisi 2dl
- Kaurakermaa 2dl
- Vesi 6dl + vettä kaalin keittämiseen
- Meirami 2tl
- Mustapippuri
- Suola
Survos
- Punaherukkaa tai puolukkaa 2dl
- 1rkl sokeria
VALMISTUSOHJE
- Silppua kaali. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Hauduta n. 10 minuttia.
- Hienonna sipuli ja paista pannussa pehmeäksi ja kullanruskeaksi. Lisää Vöner not kot kot ja paista hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.
- Kaada kattilasta ylimääräinen vesi pois ja lisää kaalit Vöner-sipuliseoksen joukkoon.
- Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan.
- Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1½ h. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
- Tarjoa sokeroidun punaherukka- tai puolukkasurvoksen kera.