KAALILAATIKKO VÖNERILLÄ


Kaikki reseptit

KAALILAATIKKO VÖNERILLÄ

Perinteinen kaalilaatikko maistuu vielä paremmalta "vöneröitynä". Helppo, nopea ja mieltä lämmittävä lohturuoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

120min 8-10

AINESOSAT

Kaalilaatikko

  • Keräkaali 1kg
  • Vöner not kot kot viipaleet 400g
  • Sipuli 1 iso tai 2 pientä
  • Riisi 2dl
  • Kaurakermaa 2dl
  • Vesi 6dl + vettä kaalin keittämiseen
  • Meirami 2tl
  • Mustapippuri
  • Suola

Survos

  • Punaherukkaa tai puolukkaa 2dl
  • 1rkl sokeria

VALMISTUSOHJE

  1. Silppua kaali. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Hauduta n. 10 minuttia.
  2. Hienonna sipuli ja paista pannussa pehmeäksi ja kullanruskeaksi. Lisää Vöner not kot kot ja paista hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.
  3. Kaada kattilasta ylimääräinen vesi pois ja lisää kaalit Vöner-sipuliseoksen joukkoon.
  4. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan.
  5. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1½ h. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
  6. Tarjoa sokeroidun punaherukka- tai puolukkasurvoksen kera.