VÖNER JOULUVARRAS SINAPPIKUORRUTTEELLA
Vaikka Vöner mielletään usein punaisenlihan korvikkeeksi niin me silti saatiin loihdittua siitä myös kinkunkorvike
1,5h
AINESOSAT
Vöner "joulukinkku"
- Vöner varras 1kg
- Kasvirasva 1/2dl
- Sinappi
- Korppujauhot
- Kokonaiset neilikat
Sinappikastike
- Kasvisliemi 2dl
- Kaurakerma 1dl
- Sinappi 3rkl
- Maidoton maustamaton tuorejuusto 1rkl
- Vehnäjauhot 1rkl
- Kasvirasva 2rkl
- Maustepippuri
VALMISTUSOHJE
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
- Ota Vönervarras pakkauksesta
- Laita varras folioon ja voitele pinta paksusti kasvirasvalla. Kääri Vöner folioon.
- Paista Vöner folion sisällä 1h uunin keskitasolla; paistoajan puolessa välissä käännä käärö ympäri.
- Käännä Vöner vielä kertaalleen ympäri ennen folion avaamista. Ota varras foliosta ja kuorruta sinapilla ja korppujauhoilla. Koristele pinta vielä kokonaisilla neilikoilla.
- Laita Vöner vielä uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi kunnes pinta on hieman ruskistunut.
- Jätä Vöner hieman lepäämään ennen kun viipaloit sen. Valmista sillä välin kastike.
- Sulata kasvirasva ja lisää vehnäjauhot. Sekoita huolellisesti ja lisää kasvisliemi ja kaurakerma.
- Lisää sinappi sekä maidoton tuorejuusto, kiehauta huolellisesti sekoittaen. Lisää tarvittaessa hieman kuumaa vettä, jos kastike on liian paksua tai suolaista. Mausta pippurilla.
- Viipaloi Vöner juuri ennen tarjoilua ja tarjoile sinappikastikkeen kera.